Bibliotek

Centralt placerat i Sturebyskolans ljushall hittar ni biblioteket. Hit kan elever/klasser komma och låna både skönlitteratur och facklitteratur. Eleverna lånar antingen med klasskort eller eget lånekort beroende på ålder.

De som vill besöka biblioteket bokar in sig på biblioteksschemat som hänger på dörren. År 1-4 har fasta tider varje vecka, övriga bokar in sig vid behov. De äldre eleverna kan även besöka biblioteket på sina raster. Det finns ett antal datorer i biblioteket som kan användas av elever.

Biblioteket anordnar bl.a. läsvecka varje år samt ser till att årskurs 5 och 8 får besök av någon aktuell författare. På väl synlig plats i biblioteket presenteras en författare varje månad. Oftast är det en författare som har försvunnit lite i mängden och behöver lyftas fram.