Mellanstadiefritids

Skutan

Skutan är Sturebyskolans fritidsverksamhet för mellanstadieelever (åk 4-6) och bedrivs av Stureby Elev- och föräldraförening.

Skutan bedriver en mängd olika fritidsaktiviteter:

Bakning och mellanmål i små grupper då vi integrerar matematik, livsmedelskunskap, hygien, planering av inköp samt planering och förberedelse av mellanmål. Aktiviteterna skapar en naturlig träning i social samvaro och konflikthantering. Barnen får även lära sig att vara serviceinriktade.

Läsgrupper/Drama/Musik med läsgrupper både höst och vår. Detta sker både som planerade aktiviteter och som spontan aktivitet.
Barnen tränas också i ordförståelse och att återberätta. De läser högt för varandra och tränar hur man kan dramatisera genom att läsa på olika sätt. Barnen har sätter upp och visar egna föreställningar.Musik i musikrummet är mycket uppskattat. Här arbetar barnen både enskilt och i grupp. Matematik och samarbete ingår även i denna aktivitet.

Lek & Idrott med bowling och bad (inkl promenad till Högdalen) är ett återkommande inslag i verksamheten och den fria leken är givetvis alltid ett dagligt inslag. Barnen utnyttjar området bakom Skutan på ett naturligt sätt.
Fotboll, basket, biljard och pingis spelas ofta spontant. På vintern även skridskoåkning, pulka m m. En till två gånger i veckan används gymnastiksalen till spökboll, innebandy, hela havet stormar. På Skutan använder barnen de sällskaps- och strategispel som finns och har fått önska nya spel då det finns ett behov av att byta ut gamla trasiga. Av kvällsverksamheten lånar Skutan Guitar Hero, Singstar och Buzz (till Playstation).

Skapande verksamhet med tillverkning av smycken, sy kassar, förkläden kuddar, decoupage m.m. Barnen målar i akryl samt med akvarellpennor och täckfärg.
Skutan tar också in andra kulturella inslag som t ex hennamålning.

Utflykter har mestadels skett under loven, men också i mindre grupper under terminerna. Bl a till Rysk Cirkus, stadsvandringar, muséebesök, biobesök,
Tom Tits m.m. Filmfredagar varvas med mysfredagar.

Skutan med dess personal har varit och är en mycket omtyckt och viktig verksamhet för skolan, mellanstadiebarnen och dess föräldrar på Sturebyskolan.

Varmt välkommen besöka oss!

Telefonnummer:    99 58 13.