Sturebyskolans historia

Sturebyskolan är en grundskola belägen i Enskede strax utanför Stockholm. Skolan har drygt 1 100 elever och en personalstyrka på över 160 personer.

Skolan byggdes under 1950-talet och renoverades år 2000 för att anpassas till moderna metoder i undervisningen. En viktig plats i skolan är Institutionen för naturvetenskap, som i dagligt tal kallas Science. Detta rum byggdes som ett "hjul", en mini-hall i centrum, "hjärtat", och fyra klassrum som omger den. Fyra grupper kan arbeta samtidigt med olika ämnen som biologi, kemi, fysik och teknik. Målsättningen är att stimulera nyfikenhet, öka kreativiteten hos våra elever och utgöra en länk mellan de olika vetenskapliga områdena.

Sturebyskolan arbetar sedan flera år tillbaka med skapande skola och sätter upp en teaterproduktion på en professionell scen i Stockholms innerstad. Arbetet leds av lärare och skådespelare Jordi Almeida.

Sturebyskolan är känd för höga resultat, hög nöjdhet bland elever och vårdnadshavare och en öppen och trevlig kultur på skolan.

År 2004 och 2015 vann Sturebyskolan Stockholms Stads "Kvalitetsutmärkelse”. Motiveringen var: Det gemensamma värdesystem, distinkt engagemang, arbetssätt och uppföljning system vid Sturebyskolan som leder till fantastiska resultat. Ledarskapet är mycket professionell med tydliga visioner. Personalen på skolan deltar i alla aktiviteter som ger en trygg miljö